ANWB AutoMaatje - een vervoerservice vóór en dóór inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt

Info voor deelnemers
Heeft u een verminderde mobiliteit en bent u voor vervoer afhankelijk van anderen, waardoor u soms moeilijker de deur uit kunt. Het project ANWB AutoMaatje brengt u weer meer onder de mensen, zodat u kunt blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven.
Wilt u een uitstapje naar familie, vrienden of kennissen maken, een activiteit , een museum of een winkel bezoeken of een bezoek aan het ziekenhuis, de huisarts of een vaccinatielocatie is noodzakelijk dan kunt u gebruik maken van AutoMaatje. U kunt met AutoMaatje zowel naar bestemmingen binnen als buiten de gemeente Vught. U kunt overdag, in de avonduren en in het weekend gebruik maken van AutoMaatje. De chauffeurs begeleiden u van deur-tot-deur, maar soms op verzoek ook verder, bijvoorbeeld meelopen naar een wachtruimte in het ziekenhuis of de ingang van de te bezoeken locatie. De chauffeurs zijn geen mantelzorger of hulpverlener.

Als deelnemer hoeft u geen ANWB-lid te zijn of te worden. Aanmelden bij ANWB AutoMaatje Vught is wel noodzakelijk. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De coördinator vult samen met u telefonisch, en indien gewenst met een huisbezoek, het aanmeldingsformulier in.

De chauffeurs rijden in hun eigen auto. U betaalt de chauffeur aan het einde van de rit (contant) een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer en de eventuele parkeerkosten.

Het aanvragen van een rit doet u minimaal twee (werk-)dagen van te voren – eventueel eerder als dit mogelijk is -, zodat wij op zoek kunnen gaan naar een chauffeur.

Meer informatie en aanmelden voor AutoMaatje is mogelijk via 073 – 206 8140, (ma. t/m vr. 9.00 – 13.00 uur) of automaatje@welzijnvught.nl. Interesse om als chauffeur voor ANWB AutoMaatje te rijden of als planner bij AutoMaatje betrokken te zijn, dan kunt u ons ook via bovenstaande contactgegevens bereiken.

De adviezen en richtlijnen van het RIVM, Welzijn Vught en ANWB rond COVID-19 blijven we volgen. De deelnemer en chauffeur zullen tijdens de rit het mondkapje nog blijven dragen.