Ik wil vrijwilliger worden

Welzijn Vught zoekt vrijwilligers voor verschillende diensten en biedt door inzet van vrijwilligers hulp aan anderen

Welzijn Vught zoekt mensen die zich willen inzetten als hulpcoaches , dit in samenwerking met Vincentius Vught. Als vrijwilliger zet je je in om mensen met (problematische schulden) te helpen. In samenwerking met Ouderen Samen ondersteunt Welzijn Vught de vrijwillige ouderenadviseurs/cliëntondersteuners, deze vrijwilligers  gaan met de ouderen op zoek naar het juiste antwoord of je verheldert de vraag van de oudere bijvoorbeeld bij een keukentafelgesprek met iemand van de gemeente.

Door het koppelen van een anderstalige aan een taalcoach leert men de Nederlands taal te leren. Het aanleren gebeurt in de praktijk. Als vrijwilliger aan de slag in het huis van de wijk, de Rode Rik of wil jij liever meedoen aan de activiteiten die daar georganiseerd worden? Ben je handig met een boor of handig met computers, wil jij mensen daarmee helpen? Wordt dan vrijwilliger bij de vrijwillige hulpdiensten. Moet er een kapstok opgehangen worden of loop je vast met jouw computer? Kan jij dit niet zelf en is er niemand die jou daarbij zou kunnen helpen? Bel naar de vrijwillige hulpdiensten. De vrijwillige hulpdiensten bestaan uit:

  • Klussendienst
  • Verhuisdienst
  • Knoppendienst
  • Computerdienst
  • Scootmobieladviseurs

Vrijwilligers voor in buurten en wijken

Wil je buurtgenoten helpen om samen een goede buurt op te bouwen en/ of te behouden. Heb een leuk idee voor je buurt? Wil je kijken hoe je dit op kunt pakken, neem dan contact op met de wijk- en dorpsondersteuners.
Het jongerenwerk van Welzijn Vught zet stevig in op preventie, maar ook op recreatieve-, sportieve-, ontmoetings- en culturele activiteiten en meer betrokkenheid van jongeren bij de Vughtse samenleving.
Wil je zoeken naar een oplossing van beginnende conflicten? Geluidsoverlast, rommel op straat of hinderlijk parkeren kan irritatie geven tussen buurtbewoners, buurtbemiddeling kan dan helpen.