ANWB AutoMaatje - een vervoerservice vóór en dóór inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt

Info voor deelnemers
Vrijwillige chauffeurs rijden inwoners met een verminderde mobiliteit, bijvoorbeeld door het minder goed ter been zijn, het slechter kunnen zien, het ouder worden of doordat het zelf autorijden moeilijker wordt. De reden om van AutoMaatje gebruik te maken kan voor iedereen verschillend  zijn. Belangrijk is dat ieder kan blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven en zelfstandig eropuit kan blijven gaan.
AutoMaatje is een uitbreiding op het vervoer van de Seniorenbus Vught.

Wanneer rijden chauffeurs van ANWB AutoMaatje ?
De chauffeurs rijden overdag, in de avonduren en ook in het weekend.
Een chauffeur brengt u bijvoorbeeld voor een afspraak naar een specialist in het ziekenhuis, de huisarts, de tandarts of fysiotherapeut. U kunt met AutoMaatje ook een vroegere buurvrouw, een vriend bezoeken of een ander uitstapje maken.

AutoMaatje rijdt ritten in Vught, Cromvoirt en Helvoirt, maar rijdt óók naar locaties buiten de gemeente Vught.

De chauffeur ontvangt een onkostenvergoeding van 35 cent per kilometer, berekend vanaf het huis van de chauffeur. De onkostenvergoeding en eventuele parkeerkosten betaalt u aan het einde van de rit contant aan de chauffeur.

Wie zijn de chauffeurs van ANWB AutoMaatje ?
De chauffeurs zijn vrijwilligers en inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt.

Zij rijden met eigen auto voor AutoMaatje. De chauffeurs begeleiden u van deur-tot-deur, maar soms op verzoek ook verder, bijvoorbeeld meelopen naar een wachtruimte in het ziekenhuis of de ingang van de te bezoeken locatie.
De chauffeurs zijn geen mantelzorger of hulpverlener.

Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje ?
U kunt zich telefonisch aanmelden als deelnemer bij AutoMaatje.
Het telefoonnummer vindt u onderaan deze pagina. Hier zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft ook geen lid van de ANWB te zijn of te worden.

Het aanmeldingsformulier wordt tijdens een telefonisch gesprek samen met u ingevuld en indien gewenst komen wij bij u langs om het formulier in te vullen.
Een rit aanvragen is telefonisch en per e-mail mogelijk.
Het is belangrijk om een rit minimaal twee (werk-) dagen van te voren aan te vragen, maar zo mogelijk graag eerder, zodat wij voldoende tijd hebben om een chauffeur voor u te zoeken.

Als wij een chauffeur voor u hebben gevonden, geven wij telefonisch (en indien gewenst per e-mail) de naam van de chauffeur door met het vermoedelijke aantal kilometers van de rit. Wij kunnen het aantal kilometers nooit precies zeggen i.v.m. onvoorziene omstandigheden op de wegen.

Betreft het een korte afspraak dan wacht de chauffeur op u. Is het een langere afspraak dan komt de chauffeur later, op een vooraf afgesproken tijdstip, weer terug om u op te halen.

Meer informatie of aanmelden bij ANWB AutoMaatje ?
telefoon  :  073 – 206 81 40
ma. t/m do. 9.00 – 12.30 uur
e-mail     :  automaatje@welzijnvught.nl
www       :  welzijnvught.nl