ANWB AutoMaatje - een vervoerservice vóór en dóór inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt

Het wordt weer mogelijk om te gaan deelnemen aan het maatschappelijke en sociale leven.

AutoMaatje gaat naast de medische ritten naar o.a. de ziekenhuizen, de huisarts en de vaccinatielocaties ook de sociale ritten rijden.
We blijven wel de adviezen en richtlijnen volgen van het RIVM, Welzijn Vught en ANWB rond COVID-19. De deelnemer en chauffeur zullen tijdens de ritten het mondkapje nog blijven dragen.

Info voor deelnemers
Heeft u een verminderde mobiliteit en bent u voor vervoer afhankelijk van anderen, waardoor u soms moeilijker de deur uit kunt. Het project ANWB AutoMaatje brengt u weer meer onder de mensen.

Wilt u een uitstapje naar familie, vrienden of kennissen maken, een activiteit of museum bezoeken of een winkel dan kunt u gebruik maken van AutoMaatje, zowel naar bestemmingen binnen als buiten de gemeente Vught. U kunt overdag, in de avonduren en in het weekend gebruik maken van AutoMaatje. De chauffeurs begeleiden u van deur-tot-deur, maar soms op verzoek ook verder, bijvoorbeeld meelopen naar een wachtruimte in het ziekenhuis of de ingang van de te bezoeken locatie. De chauffeurs zijn geen mantelzorger of hulpverlener.

Als deelnemer hoeft u geen ANWB-lid te zijn of te worden. Aanmelden bij ANWB AutoMaatje Vught is wel noodzakelijk. Hier zijn geen kosten aan verbonden. De coördinator vult samen met u telefonisch, en indien gewenst met een huisbezoek, het aanmeldingsformulier in.

U betaalt de chauffeur aan het einde van de rit (contant) een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer en de eventuele parkeerkosten.

Het aanvragen van een rit doet u twee dagen van te voren – of eerder -, zodat wij op zoek kunnen gaan naar een chauffeur.

Meer informatie en aanmelden voor AutoMaatje is mogelijk via 073 – 206 8140, (ma. t/m vr. 9.00 – 13.00 uur) of automaatje@welzijnvught.nl

Interesse om als chauffeur voor ANWB AutoMaatje te rijden of als planner bij AutoMaatje betrokken te zijn, dan kunt u ons ook via bovenstaande contactgegevens bereiken.