ANWB AutoMaatje - een vervoerservice vóór en dóór inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt

Info voor vrijwilligers

ANWB AutoMaatje biedt vervoer aan inwoners van Vught, Cromvoirt en Helvoirt, met een verminderde mobiliteit en die niet beschikken over eigen vervoer of moeilijk gebruik kunnen maken van Openbaar Vervoer. Als chauffeur van AutoMaatje rijd je inwoners uit de gemeente met eigen auto, zowel binnen de gemeente Vught als daarbuiten, naar bijvoorbeeld familie, een vriend, een vriendin, een bezoekje aan een vroegere buurvrouw, een afspraak bij een huisarts of specialist in het ziekenhuis, een vaccinatieafspraak, een winkel of een activiteit.

Chauffeur

Als chauffeur voor AutoMaatje kun je echt iets betekenen voor mensen. Mensen kunnen er even tussenuit en kunnen zo blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijk leven en het voorkomt dat mensen eenzaam worden.

Sommige ritten zijn kort en dichtbij huis en andere ritten vragen meer tijd i.v.m. de afstand. AutoMaatje rijdt overdag, in de avonduren en ook in het weekend.  Er wordt uiteraard rekening gehouden met de mogelijkheden en wensen van de chauffeur. Je kunt aangeven welke momenten het beste bij je passen en of je graag dagelijks, wekelijks of eenmaal per twee weken wilt rijden.

Voor het rijden ontvang je een onkostenvergoeding van  € 0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten. We gaan er vanuit dat je als chauffeur over een eigen auto beschikt met een geldige APK-keuring, een Inzittende verzekering en WA-verzekering.

Planner

Houd je van plannen en organiseren en contacten met chauffeur en deelnemer voor het maken van de juiste match dan is planner misschien iets voor je. We werken met een team van meerdere planners in de ochtenduren.  Het is belangrijk dat je beschikt over de basis-computervaardigheden.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen neem contact met ons op via  073 – 206 8140  (ma. t/m do. 9.00 – 12.30 uur) of mail naar automaatje@welzijnvught.nl 

Wij blijven de richtlijnen en adviezen volgen van het RIVM, Welzijn Vught en ANWB rond COVID-19. De deelnemer en chauffeur zullen tijdens de ritten het mondkapje nog blijven dragen.