DO Vught organiseert informatiebijeenkomst over keuzes zorgverzekering

DO is georganiseerd op initiatief van de GGD Hart voor Brabant in samenwerking met Omarmen (een groep in Vught die ervaring hebben in omgaan met armoede), ABZ, Welzijn Vught en Kernteam bestaanszekerheid.

DO staat voor elkaar ontmoeten en samen wat doen (Doet Ontmoet) om een gezonde leefstijl te behouden en hierin iets voor elkaar betekenen. We willen deze ontmoeting graag maandelijks organiseren met een deels inhoudelijk onderwerp en de tweede helft is er gelegenheid om hierover informeel met elkaar door te praten en ervaringen en ideeën uit te wisselen. Hoe kun je met handige tips, gezonder leven zonder het duurder te maken? En misschien kun je met slimme tips zelfs goedkoper en gezond leven. Onderwerpen die bijvoorbeeld de revue kunnen passeren zijn: voeding, bewegen, inkopen, sociale contacten, koken e.d. Deskundigen voorzien je tijdens de  bijeenkomst van nuttige informatie en daarna is de gelegenheid om hierover met elkaar van gedachten te wisselen en van elkaar te leren.

Echter, door de wederom ernstige verspreiding van het Coronavirus, zal het helaas niet mogelijk zijn om dit fysiek met elkaar te gaan doen. Maar DO gaat door, maar dan online.

Bijeenkomst 6 november

De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op vrijdagochtend 6 november van 09.30 – 11.30u, waarin Lian Raams van BS&F komt vertellen over de gemeentepolis, wat dat is en hoe je die gemakkelijk aan kunt vragen via Gezondverzekerd.nl.

Binnenkort valt de nieuwe zorgpolis voor 2021 weer op de mat. Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering voor ziektekosten af te sluiten, maar de basisverzekering vergoedt niet alle ziektekosten. Met een goede aanvullende verzekering krijg je veel kosten wél vergoed. Meer vergoed? Al ben je verzekerd voor ziektekosten en heb je een aanvullende verzekering dan nog moet je vaak een deel van de zorgkosten zelf betalen. De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen en zorgkosten meerdere speciale, aanvullende zorgverzekeringspakketten bij CZ en VGZ, de gemeentepolis. In veel gevallen worden de zorgkosten volledig vergoed en krijg je korting op de basisverzekering of de aanvullende pakketten. Ook geeft de gemeente een bijdrage in de kosten.

Lian Raams  geeft van 09.30 – 10.15 hierover een online presentatie en daarna is er nog volop gelegenheid om vragen aan haar te stellen. Als de belangrijkste vragen zijn beantwoord, is er onderling ook nog gelegenheid om met elkaar hierover door te praten. Gedurende de sessie is Yvonne de gespreksleidster en probeert iedereen aan bod te laten komen. Om uiterlijk 11.30u sluiten we de online sessie.

Aanmelden

Doe je mee? Meld je uiterlijk 4 november aan via info@welzijnvught.nl. of 073-656 53 50. Vind je het lastig om online deel te nemen? Dan kun je dat bij je aanmelding aangeven.  We onderzoeken samen de mogelijkheden om je online op weg te helpen (een emailadres is wel noodzakelijk).