Enthousiaste mensen voor testteam toegankelijkheid gezocht

Als lid van het Testteam bezoek je (in tweetallen) verschillende openbare locaties in Vught, Cromvoirt en, vanaf volgend jaar, Helvoirt. Met het oog op toegankelijkheid laat je zien hoe je de locatie ervaart, wat er goed gaat en wat er beter kan. Je geeft handige tips en praktische handvatten. Zo help je mee aan een toegankelijke en inclusieve gemeente!

Profiel Testteamleden
Het Testteam Toegankelijkheid zal bestaan uit een groep vrijwilligers (5-6 personen). We zoeken ervaringsdeskundigen, maar ook bijvoorbeeld mantelzorgers, zorgverleners of andere geïnteresseerden. Leden van het Testteam komen allemaal uit Vught, Cromvoirt of Helvoirt.

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met het volgende profiel:

  • Je kunt goed uitleggen wat voor jou belangrijk is qua toegankelijkheid. Hierbij kun je jouw ervaring goed verwoorden, en kun je je ook goed verplaatsen in de vragen die iemand anders heeft.
  • Je bent iemand die van nature positieve en constructieve feedback geeft.
  • Je bent gemakkelijk benaderbaar: mensen stappen makkelijk op je af om iets te vragen.
  • Je hebt interesse in toegankelijkheid. Je vindt het leuk om mensen en organisaties meer te vertellen over het onderwerp en jouw ervaringen.
  • Specifieke kennis of ervaring op het gebied van toegankelijkheid is niet nodig. Nieuwsgierigheid en zin hebben om iets nieuws te leren zijn wel belangrijk.
  • Je werkt graag in een team.

Inzet

  • Je bent bereid deel te nemen aan een training (één dagdeel, inclusief praktijkoefening in Vught). De training wordt in overleg begin 2021 gepland.
  • Je bent flexibel beschikbaar. Hoe vaak precies is afhankelijk van het aantal aanvragen dat binnenkomt. Bezoeken worden in overleg ingepland. Gemiddeld denken we aan een inzet van minimaal twee dagdelen in de maand.


Ondersteuning door Welzijn Vught

Het Testteam Toegankelijkheid wordt gecoördineerd door Welzijn Vught. Daarnaast zorgt Welzijn Vught voor de begeleiding en ondersteuning van de vrijwilligers.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vóór 15 november 2020 contact op met info@welzijnvught.nl of bel naar het algemeen telefoonnummer van Welzijn Vught: 073-656 53 50, o.v.v. Testteam Toegankelijkheid. Gesprekken met kandidaten vinden na deze datum in overleg en op een veilige manier plaats, waarbij we uiteraard rekening houden met de geldende corona-maatregelen.