Samen met alle vrijwilligers doet Welzijn Vught echt iets moois

Riëtte Benus, Manal Fares en Ancke Sikkers spelen een belangrijk rol in de organisatie van Welzijn Vught. Riette (Coördinator vrijwilligers), Manal (Coördinator Maatschappelijke begeleiding statushouders) en Ancke (PR & communicatie) staan met Welzijn Vught middenin de samenleving en zijn zichtbaar en bereikbaar voor vrijwilligers in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Deze stille krachten achter Welzijn Vught staan klaar voor alle vrijwilligers, vragen vanuit de gemeente en vanuit andere instanties die met vrijwilligers werken. We stellen ze graag aan je voor.
Ancke, Riette en manal afbeelding in tekst“Vrijwilligerswerk kan je zoveel brengen: kennis maar ook sociaal. Je mag bij ons “experimenteren” en zoeken naar een rol en invulling die bij jou past.”

Verbinder en motivator 

“Ik wil dat we in de samenleving elkaar helpen en elkaar weten te vinden. Voor ons gebied zie ik Welzijn Vught daarin als de verbinder. Als er een vraag is, dan zorgen we dat deze op de juiste plek komt en er een reactie wordt gegeven. Dat controleren we ook, want we hebben een hekel aan een ‘kastje naar de muur’ ervaring. Die zorgvuldigheid is belangrijk; we willen mensen niet teleurstellen.” aldus Ancke. Manal voegt daar aan toe dat ze bruggen wil slaan tussen verschillende culturen: “We moeten elkaar vinden op een gelijkwaardige manier, met elkaar in gesprek blijven, van elkaar leren en elkaar helpen. Aandacht hebben voor elkaar.”  

Vertrouwen in samenwerking 

Riette: “We doen veel verschillende projecten en juist die afwisseling daarin is wat ik leuk vind. Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat iedereen, medewerkers, vrijwilligers, opdrachtgevers en cliënten, het fijn heeft met elkaar en het naar de zin heeft. Daar wil ik aan bijdragen en ik voel me in dat proces een ondersteuner.” Manal vult aan: “Zelf werk ik veel samen met ambtenaren, die net als ik en onze vrijwilligers een goede ‘landing’ willen voor de statushouders. Ik ben heel trots op die samenwerking want zo zorgen we er samen voor dat nieuwkomers zich thuis gaan voelen. Er is veel vertrouwen tussen Welzijn Vught, de gemeente en andere samenwerkingspartners.”. 

Trots op vrijwilligers en hun werk! 

Trots is eigenlijk het sleutelwoord dat blijft hangen in dit gesprek. Vrouwen die trots zijn op elkaar en wat ze bereiken. “Al die vrijwilligers die zich met zo veel verantwoordelijkheidsgevoel inzetten voor hun dorpsgenoten: daar heb ik zoveel bewondering voor. Bij ons zijn mensen actief die om elkaar en om anderen geven en willen bijdragen” zegt Riëtte. Het team van Welzijn Vught vindt het belangrijk om toegankelijk te zijn en heeft oog voor inclusiviteit. Iedere vrijwilliger wordt in zijn/haar waarde gelaten en leert tegelijkertijd ook veel. Manal vertelt: “Zoveel mensen, zoveel gewoontes en verschillende culturen. Met een open houding zijn die verschillen erg leerzaam. Als je die verschillende perspectieven respecteert, brengt vrijwilligerswerk plezier met en begrip voor elkaar”.

Meer informatie

Welzijn Vught is op zoek naar vrijwilligers. Wil jij ook iets betekenen voor een ander? Kijk dan hier voor meer informatie. Of neem contact op met Riëtte Benus via tel: 073-6565350 of e-mail: info@welzijnvught.nl