Testteam Toegankelijkheid in de startblokken

‘Het Testteam zorgt letterlijk en figuurlijk voor minder drempels in onze samenleving.’ Daar zit u dan in uw rolstoel bij de kassa. Klaar om af te rekenen. Maar pinnen is voor u niet mogelijk. Want het pinapparaat staat op de balie. En daar kunt u alleen bij als u kunt staan. Dat moet natuurlijk anders. Winkels, restaurants, bedrijven, scholen, sportzalen en evenementen zijn er voor iedereen. Iedereen moet kunnen winkelen, uit eten gaan, werken, enz. Het kersverse Testteam Toegankelijkheid gaat hierbij helpen. Kijken door een andere bril.

Het Testteam Toegankelijkheid bestaat uit vrijwilligers. Sommigen kunnen zelf niet goed zien, zitten in een rolstoel of hebben een andere beperking. Anderen zijn bijvoorbeeld mantelzorger, thuiszorgmedewerker of ondernemer. Ze weten uit ervaring goed waar ze op moeten letten. Dat gaat van “is de informatie op de website voor iedereen goed leesbaar” tot “hangt de kapstok niet te hoog of te laag” en “kom je hier met een rolstoel makkelijk binnen”.

Hulplijn
Een goed begin is het halve werk. Daarom zijn ze gestart aan de basis. Hoe? Met een hulplijn. Ondernemers en beheerders van gebouwen kunnen bellen of mailen om het Testteam uit te nodigen. Het team komt op bezoek en geeft aan wat het bij het bezoek ervaart. Ofwel: waar lopen bezoekers – soms letterlijk – zoal tegen- aan? De locatie krijgt zo zicht op wat er goed gaat en krijgt van het Testteam tips en adviezen voor wat er beter kan. Het doel: letterlijk en figuurlijk zorgen voor minder drempels in onze samenleving. Met de tips en adviezen kan een locatie zo aangepast worden, dat iedereen er goed kan komen en uit de voeten kan. Zonder lastige obstakels.

Proefbezoek? Dat kan!
De leden van het Testteam komen graag bij u langs. Dit gebeurt in tweetallen en uiteraard op een voor u geschikt tijdstip. Na afloop ontvangt u een rapportage en eventuele tips. Vanzelfsprekend zijn hier geen kosten aan verbonden. Interesse? Neem contact op met TestteamT@welzijnvught.nl of telefonisch 073-65 65 350.