Vrijwilliger in de klussendienst bij Welzijn Vught

Peter van Kampen is vrijwilliger in de klussendienst van Welzijn Vught. Binnen de gemeente Vught helpt hij dorpsgenoten met eenvoudige (technische) klusjes. Waar het verwisselen van een lamp aan het plafond, het ophangen van een foto of het herstellen van een buitenkraan voor sommigen een eenvoudig klusje is, zien anderen er enorm tegenop. Peter helpt! Hij kiest zelf hoe de klussen in zijn agenda past. 

“Vaak zijn mensen blij verrast dat er zo snel actie wordt ondernomen.”

blog Peter van Kampen

Kennismaking met Welzijn Vught

We bieden een sociale en fijne omgeving waar je niet aan je lot wordt overgelaten. Een paar keer per jaar organiseren we interessante en leuke bijeenkomsten voor vrijwilligers. Voor vrijwilligers is het vaak leerzaam en prettig om met vrijwilligers uit andere teams kennis te maken. Er zijn binnen onze organisatie veel verschillende mogelijkheden om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan Vught, en een daarvan is binnen de klussendienst. 

Peter van Kampen, vrijwilliger bij de klussendienst: “Ik ben geboren en getogen in Vught en voel me hier als een vis in het water. De informatieve bijeenkomsten komen regelmatig van pas bij mijn vrijwilligerswerk. Ik kan klanten doorverwijzen naar een van mijn mede-vrijwilligers als ik denk dat er andere of meer ondersteuning nodig is dan ik kan bieden. We willen allemaal een bijdrage leveren aan de samenleving met activiteiten die dicht bij onze talenten ligt. Dat is wat ons met elkaar verbindt. We zien het ook niet als werk. Meer als een leuke activiteit waar we een goed gevoel en veel positieve energie van krijgen!”. 

Handige Harrie bij de klussendienst

Peter: “De klussendienst bestaat momenteel uit 5 personen die ieder een weekdienst voor hun rekening nemen. Dit betekent dat je 1 x in de 5 weken de contactpersoon bent voor de aanvragen die binnenkomen. De ene keer komt er in die week helemaal geen aanvraag binnen en soms meerdere. Deze klussen mag je zelf oppakken en inplannen, dus je blijft gewoon de baas over je eigen agenda. Je houdt het zelf overzichtelijk en het is prima te combineren met je andere activiteiten of werk. Bij een klus die te groot is of moeilijk op te lossen, maak je een verzoek voor extra of externe ondersteuning.”

Altijd een praatje en bakje koffie

“Tijdens of na het afhandelen van een klusje is er tijd voor – en behoefte aan – een sociaal praatje. De mensen waar je komt, vinden het vaak leuk dat er een nieuw gezicht over de vloer komt en maken graag even kennis met je. Het luisteren naar een verhaal, beantwoorden van vragen en het tonen van belangstelling is een belangrijk onderdeel van het klaren van de klus. Ik kom soms bijzondere mensen tegen met indrukwekkende verhalen. Ze zijn bereisd of hebben bijzondere kennis opgedaan tijdens hun leven. Voor mij is het een verrijking om kennis te maken met mensen buiten mijn vaste sociale kring. Dan kijk ik echt niet op een minuutje meer of minder. Want die gesprekjes vind ik eigenlijk het allerleukst”, aldus Peter.

Meer informatie

We hebben ook andere hulpdiensten zoals hulp bij computergebruik, hulp bij gebruik van hulpmiddelen en elektrische apparatuur en hulp bij kleine huishoudelijke taken. Lijkt het je leuk om bij een hulpdienst aan te sluiten? Kijk dan eens hier voor meer informatie. Of neem contact op met onze coördinator Charlotte Simons via tel: 073-6565350 of e-mail: info@welzijnvught.nl. We zoeken nog uitbreiding!

meer weten?