Vrijwillige coach

Helpen met alledaagse vragen?

Een vrijwillige coach helpt bij het omgaan met alledaagse vragen. Niet door problemen op te lossen maar door mensen te helpen ze zèlf op te lossen. Dat kan gaan om een situatie waarin men even geen grip lijkt te hebben op je huishouden, de uitgaven, een gezond eetpatroon of een sociaal leven dat op slot lijkt te zitten. Dan kan een vrijwillige coach helpen!

Samen met een vrijwillige coach gaat de cliënt aan de slag met een coachplan; wat wil men bereiken en op welke manier? Door met elkaar in gesprek te gaan, komt men vaak al een heel eind. Een coach kan bijvoorbeeld ook meegaan naar een eerste ontmoeting wanneer het moeilijk is om deze stap te zetten.

De coaches kunnen worden ingezet als de vraag helder is, maar ook als deze juist niet helder is, om echt vanuit de vraag te werken.

Op dit moment werven wij nieuwe vrijwillige coaches.

Wil jij iemand ondersteunen die tijdelijk een steuntje of zetje in de rug nodig heeft?

Als vrijwillige coach begeleid je maximaal een jaar lang iemand die weer grip probeert te krijgen op zijn leven. Dit kan op allerlei gebieden, bijvoorbeeld;

  • door te helpen bij het ordenen van zijn of haar huis.
  • door het ondersteunen bij het versterken van iemands sociale netwerk.
  • door mee te zoeken naar een vorm van werk of dagbesteding. Ben jij geïnteresseerd en denk jij dat deze vrijwillige job bij jou past? Wil je graag ervaring opdoen binnen het sociaal domein en wil je meer informatie?
  • Mail naar info@welzijnvught.nl of bel naar Yvonne Kolmans 06-46752773
  • Jij ontvangt van ons een voorbereidende training door Farent, MO Den Bosch en Ypse, goede coaching door een ervaren beroepskracht en deskundigheidsbevordering op diverse thema’s. Daarnaast neem je deel aan coachbijeenkomsten en maak je deel uit van een leuk team vrijwillige coaches.
  • Als vrijwillige coach heb je oprechte aandacht voor de gecoachte, ondersteun je hem of haar om eigen oplossingen te bedenken en stimuleer je om actie te ondernemen.

Voor meer informatie mail naar info@welzijnvught.nl en u krijgt de volledige vacaturetekst toegestuurd.