Vrijwilliger hulpdiensten

In jouw buurt mensen direct helpen met kleine klussen

Ben jij handig met een boor? Of heb je juist wat kennis van computers? Dan kun jij je buurtbewoners helpen! Als lid van de vrijwillige hulpdiensten bied je praktische hulp en ondersteuning aan mensen die niet (meer) in staat zijn de betreffende dagelijkse handelingen zelf uit te voeren. Het verlenen van deze hand- en spandiensten heeft als doel een bijdrage te leveren aan het zo lang en prettig mogelijk zelfstandig blijven wonen. 

Voor wie zijn de hulpdiensten?

De Vrijwillige Hulpdienst biedt praktische hulp en ondersteuning aan mensen die niet in staat zijn deze taken zelf uit te voeren. Dan is het fijn als er iemand is die af en toe bijspringt, zeker als er geen familie in de buurt woont of aanwezig is. Het gaat vaak om kleine klusjes die snel op te lossen zijn.

Wat levert het jou als vrijwilliger op?

⇒ Je leert mensen kennen in je buurt
⇒ Met een kleine moeite help je anderen
⇒ Plan het in op momenten dat het jou uitkomt
⇒ Mensen zijn blij om je te zien
⇒ Je wordt onderdeel van een leuk team
⇒ Een goed gevoel

De inzet van de vrijwilligers

Als vrijwilliger bij de hulpdiensten heb je eens in de maand weekdienst en ben je het aanspreekpunt voor de klanten. Je maakt een afspraak met de klant voor wanneer het jou uitkomt. Het team bestaat uit mensen die net als jij ook handig zijn. Samen lossen jullie hulpvragen op.

Onze verschillende hulpdiensten bieden:

• hulp bij computergebruik
• hulp met klusjes in en om huis
• hulp bij gebruik van hulpmiddelen en elektrische apparatuur
• hulp bij kleine huishoudelijke taken
• hulp bij boodschappen

Vughtenaar Peter van Kampen is al jarenlang actief als vrijwilliger bij de hulpdiensten en vertelt in zijn blog over zijn ervaringen.

Lees meer

blog Peter van Kampen

Aanmelding als vrijwilliger hulpdiensten

Wil jij iets betekenen voor anderen in jouw buurt of dorp? Meld je dan aan voor de hulpdiensten bij Welzijn Vught. Door onderstaand formulier in te vullen, ben je nog nergens aan verbonden. We nemen eerst contact met je op om te kijken wat je kunt en wilt betekenen voor iemand die hulp nodig heeft.