Wijkpunten

Een wijkpunt is de plek in een wijk waar iedereen van harte welkom is voor ontmoeting, eten en drinken, en samen leuke en leerzame activiteiten doen. Ieder wijkpunt biedt iets anders en kan één of meer functies hebben. Zij geven invulling aan de behoefte van een buurt.

De Rode Rik is een ontmoetingsplek voor de buurt, gelegen in Vught-Zuid. Iedereen is welkom. Voor een praatje, een spontane ontmoeting, het meedoen aan de vele activiteiten. Of om gewoon even de krant te lezen of samen een spelletje te doen. De kracht van de Rode Rik is de vrijwillige inzet van mensen, voor mensen. Buurtbewoners geven zelf invulling en kleur aan hun ontmoetingsplek. Door activiteiten te bezoeken, ze zelf te organiseren of om mensen met elkaar in contact te brengen. De Rode Rik is écht een Huis van de Wijk. Kijk voor meer informatie op de website van de Rode Rik.

Wil je helpen bij de activiteiten? Dat kan uiteraard ook.

Prins Hendrik
Vughtse Sportclub Prins Hendrik is een plek waar je mensen kunt ontmoeten. Deze club biedt sportactiviteiten voor jong en oud. Ook mensen die geen lid zijn, kunnen er terecht, voor een kop koffie en/of om mee te doen aan beweegactiviteiten zoals ‘Van sjokken naar joggen’. Kijk voor meer informatie op de website van Prins Hendrik.

De Vlasborch
Bij de Vlasborch, gelegen aan de Vlasmeersestraat 99, vind je gezelligheid, informatie en ondersteuning. De Vlasborch organiseert verschillende activiteiten, waaronder voelbingo, dansen en etenstijd. Ook voor maaltijden in de middag en/of avond kun je hier terecht. Kijk voor meer informatie op de website van De Vlasborch.

Huize Elisabeth (Stichting Vughterstede)
Huize Elisabeth ligt midden in het centrum van Vught. Het is een ontmoetingscentrum waar je terecht kunt voor een koffie-uurtje, maaltijden, activiteiten en dienstverlening. Maar ook voor informatie over bijvoorbeeld Tafeltje-Dekje, sociale alarmering, thuiszorg en huishoudelijke hulp. Huize Elisabeth organiseert maandelijks verschillende activiteiten voor senioren, zoals tabletlessen en (W)Etenstijd.

Woonzorgcentrum Theresia (Stichting Vughterstede)
In Vught-Zuid ligt Woonzorgcentrum Theresia. Dit centrum biedt gezelligheid, maaltijden en ondersteuning. Maar ook informatie over bijvoorbeeld Tafeltje-Dekje, sociale alarmering, thuiszorg en huishoudelijke hulp. Bij Theresia ontmoet je andere buurtgenoten en/of leeftijdsgenoten tijdens (W)Etenstijd, het koffie-uurtje en verschillende maandelijkse activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Vughterstede.

DePetrus
DePetrus is vanaf april 2018 het nieuwe ontmoetingscentrum in het centrum van Vught. Het is de plek in Vught waar ontmoeten, lezen, werken en leren samen komen. In DePetrus zijn gevestigd: Bibliotheek Vught, Vughts Museum, Stichting ABZ Vught, Wereldwinkel en Welzijn Vught. Samen organiseren zij vele activiteiten voor de inwoners van Vught. Kijk voor meer informatie op de website van DePetrus.

Bij Wijkpunt DePetrus kunt u terecht voor informatie en advies. hebt u behoefte aan informatie en advies, bijvoorbeeld rond uw inkomen, uw woning of uw gezondheid? hebt u wellicht vragen over regelingen, vergoedingen, voorzieningen, verlies van naasten of mogelijkheden voor ontmoeting of contact? Dan kunt u terecht bij het informatie- en adviespunt. Hier krijgt u informatie over alles wat een mens in zijn dagelijks bestaan aan ondersteuning nodig kan hebben. Iedere dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur aan de tafel links bij binnenkomst.

‘De Huiskamer’ is geopend vanaf 16 januari in de voormalige ruimte van Chopin in de Marktveldpassage. Bezoekers worden hier gastvrij ontvangen door vrijwilligers voor een kopje koffie of thee, een praatje en de krant. ‘De Huiskamer” is opgezet door Reinier van Arkel, Woonwijze en Welzijn Vught. Zij merkten dat de ontmoetingsplaats Chopin werd gemist.
‘De Huiskamer’ is iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. ‘De Huiskamer’ wordt gerund door vrijwilligers. Het is echt een plek van, voor en door mensen.