Armoede

De instanties en vrijwilligersorganisaties en de gemeente Vught doen ieder hun eigen inzet op het gebied van armoede. Maar met elkaar wisselen we kennis en ervaringen uit. Samen doen we voorstellen voor armoedebestrijding. Voordeel: als je elkaar kent, zoek je elkaar makkelijk op in situaties die een gezamenlijke armoedeaanpak vragen voor huishoudens en burgers. Zo zijn er vrijwilligers geworven voor ervaringsdeskundige op het gebied van armoede. Mensen die het zelf me hebben gemaakt en zo met hun ervaringen andere kunnen helpen.

Armoedecoördinator

Ellen Huinink is als armoedecoördinator verantwoordelijk voor de coördinatie van alle activiteiten, initiatieven en samenwerkingen op het gebied van armoedebestrijding. Samen met het netwerk probeert zij de hulp aan mensen met een laag inkomen te verbeteren, zodat iedereen de hulp krijgt die nodig is om me te kunnen doen aan onze samenleving.

Voor het melden van signalen of het stellen van vragen over de armoedebestrijding in de gemeente Vught kun je Ellen bereiken op ellenhuinink@welzijnvught.nl | 073–206 81 92.

Logo DO

DO = Doet Ontmoet

Doet Ontmoet (DO) is georganiseerd op initiatief van de GGD en samen met Omarmen (ervaringsdeskundigen armoede), ABZ, Kernteam Bestaanszekerheid en Welzijn Vught.  Elke eerste vrijdagochtend van de maand is er plaats voor Ontmoeting en Informatie gezonde leefstijl. Dit vindt plaats in JJC Elzenburg van 9.30 tot 11.30 uur. Toegang is gratis en je kunt je aanmelden via info@welzijnvught.nl of via telefoonnummer 073-6565350.

Aanmelden nieuwsbrief DO (Doet Ontmoet)

Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van bijeenkomsten van DO en andere zaken en meld me aan voor nieuwsbrief van DO Doet Ontmoet.

Samen met Vincentiusvereniging Vught is gestart met een inloopspreekuur in het Vincentiushuis, bedoeld voor Vughtenaren met een laag besteedbaar inkomen.

Omarmen

Omarmen

Omarmen is een groep die zich sinds 2017 bezig houdt met armoede en is een begrip in de aanpak van armoede in Vught. Het bestaat uit ervaringsdeskundigen en anderen die zich verbonden voelen met mensen die het financieel moeilijk hebben. Zij komen tweewekelijks bij elkaar en worden begeleid door Welzijn Vught.

Ervaringsdeskundigen weten hoe het is als je met weinig geld moet rondkomen. Zij weten als geen ander als je soms niet meer weet hoe je elke maand de touwtjes aan elkaar moet knopen. En dat het niet makkelijk is om over deze problemen te praten.
Wat zij vooral ook weten, is dat juist erover praten de eerste stap naar een oplossing is. Soms heb je een duwtje nodig. De ervaringsdeskundigen willen dit duwtje in de rug zijn.

De groep Omarmen bedenkt onder activiteiten voor groepsleden en ook voor anderen. Zo organiseren ze met de GGD, Welzijn Vught en ABZ de DO bijeenkomsten over gezondheid en een smalle beurs. En Omarmen werkt me aan Wij Omarmen waar mensen elkaar ontmoeten, elkaar helpen en versterken.

Meedenken en/of helpen

Wil jij in contact komen met "Omarmen" of horen wat zij allemaal nog meer doen? Dan kun je contact opnemen met Welzijn Vught.

Ook als je jouw ervaringen op een positieve manier wil inzetten om me te denken, me te praten en te doen wat nodig is in Vught om mensen met weinig geld te helpen? Wil je in contact komen met andere ervaringsdeskundigen, in gesprek gaan met organisaties en een luisterend oor bieden aan mensen die geldzorgen hebben?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bieden een plek om je stem te laten horen en me te kunnen praten. En wij ondersteunen je als jij aan de slag gaat voor en met mensen met geldzorgen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Welzijn Vught:
073-6565350, info@welzijnvught.nl. 
Yvonne Kolmans geeft je graag uitleg!