Opbouwwerk

De opbouwwerker bouwt aan sterke verbindingen in buurten.  Bewoners kunnen veel voor elkaar betekenen en wij stimuleren en begeleiden dit. We leiden waar gewenst en waar mogelijk toe naar collectieve activiteiten, deze geven vaak antwoord op individuele vragen. Tevens ervaren bewoners de kracht van samen en werken zij - met onze ondersteuning - aan veilige en leefbare buurten.

Samenwerken met bewoners en vrijwilligers

Samenwerken met buurtbewoners en vrijwillige buurt- of dorpsondersteuners. Natuurlijk kan de opbouwwerker dit niet alleen, ze werkt graag samen met de bewoners van een buurt. Ze verkent wat er speelt, wat men bezighoudt en wat in die buurt de behoefte is. Wie kan hierin wat betekenen? Samen bundelen we de krachten en pakken we de signalen op. In het gunstige geval is er in jouw buurt een vrijwillige buurt- of dorpsondersteuner actief, deze is laagdrempelig te benaderen en heeft in jouw buurt de signalerende rol en kan eventueel ondersteunen bij het organiseren van activiteiten of het vinden van de juiste hulp.

Samenwerken met organisaties in de wijk

Opbouwwerkers werken hiervoor samen met organisaties die actief zijn in Cromvoirt, Helvoirt en Vught, zoals o.a. politie, woningcorporaties, gemeente, buurtpreventie, GGD en ieder met zijn eigen kwaliteiten en kennis.

Contact met opbouwwerk

Wanneer neem je contact op met opbouwwerk:

  • Als je iets wil organiseren in je buurt ten behoeve van elkaar ontmoeten, of een thema onder de aandacht wilt brengen bijvoorbeeld en je wat ondersteuning kunt gebruiken hierbij.
  • Als er een thema is dat de buurt bezighoudt en waar je graag verandering in zou willen brengen, denk aan leefbaarheidsproblemen zoals overlast, sociale contacten, verkeersveiligheid, buurtproblemen, onderhoud woningen en openbare ruimte.
  • Als je op zoek bent naar informatie, advies, ondersteuning en activiteiten om de participatie van bijvoorbeeld nieuwkomers en mensen met een beperking in de buurt te bevorderen.
  • Twijfel je of je met jouw vraag bij de opbouwwerker op de juiste plek bent? Bel gerust, de opbouwwerker denkt graag mee!