Dementiebril

Het  Dementienetwerk Vught staat voor een Dementievriendelijke Gemeenschap in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Voorop staat daarbij de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wanneer je naaste of iemand anders dementie heeft, kun je je vaak niet goed voorstellen hoe hij / zij de wereld beleeft. Wat gaat er om in het hoofd van je naaste of die ander? Met de Dementiebril kun je dit zelf ervaren. De bril geeft je een kijkje in de belevingswereld van een persoon met dementie.

De dementiebril is een korte film die je bekijkt via een Virtual Reality-bril. Je kruipt als het ware in het hoofd van een persoon met dementie. Voor een klein kwartier ben jíj degene die dementie heeft. Je ziet tegen welke problemen iemand aanloopt bij dagelijkse situaties. Ook ervaar je hoe anderen op jou reageren. Ondertussen hoor je de gedachten van iemand met dementie.

Sinds kort beschikt het dementienetwerk over een zestal dementiebrillen, die in eerste instantie ingezet zullen worden voor mantelzorgers. Via onderstaande emailadres kun je jezelf inschrijven voor een bijeenkomst waarin je door een vrijwilliger de bril krijgt voor- en opgezet. Dezelfde vrijwilliger zal daarna een individueel nagesprek met je hebben waarin alle ruimte is om jouw ervaringen te bepreken. Tevens kan de vrijwilliger je informatie geven bij het zoeken naar verdere verdieping of doorverwijzing geven. In Vught bestaat bijvoorbeeld de Geheugenbibliotheek en het Geheugencafé en is een "Geheugenwijzer bij dementie" verkrijgbaar.

Wij zien je graag op een van de bijeenkomsten!

Aanmelden kan via de volgende link: 

https://huis73.op-shop.nl/?locations%5B%5D=76&locations%5B%5D=62&locations%5B%5D=118&search=dementiebril

 of onderstaande QR-code.

 

Voor informatie kan je contact opnemen met Welzijn Vught via 073-6565350 of via Yvonne Kolmans 06-46752773 of yvonnekolmans@welzijnvught.nl.