Taalcoaches

Welkom in Vught! Als nieuwkomer in deze gemeente is het begrijpelijk dat je graag de Nederlandse taal wilt leren. Welzijn Vught biedt de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan het taalcoachproject, een initiatief dat speciaal is ontworpen om jou te ondersteunen in je taalontwikkeling.

Zodra je jezelf aanmeldt voor het taalcoachproject, zal er een vrijwilliger aan jou worden toegewezen. Samen gaan jullie een traject van een jaar in, waarin de focus ligt op het verbeteren van jouw Nederlandse taalvaardigheden. Het mooie van dit programma is dat jij en jouw vrijwilliger samen de regie hebben over hoe jullie het traject vormgeven.

De mogelijkheden zijn divers en afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Jullie kunnen ervoor kiezen om culturele uitstapjes te maken, zoals een bezoek aan een museum of de bibliotheek, waarbij de taal op een natuurlijke en ontspannen manier wordt geoefend. Daarnaast behoort ook het voeren van gesprekken bij jou thuis of in DePetrus tot de opties, waarbij een informele setting zorgt voor een prettige sfeer.

Het taalcoachproject bij Welzijn Vught is niet alleen gericht op taalontwikkeling, maar ook op het creëren van een sociaal netwerk en het bevorderen van interculturele uitwisseling. Het is een unieke kans om niet alleen de taal te leren, maar ook om nieuwe vriendschappen te sluiten en je thuis te voelen in de Vughtse gemeenschap.

Meld je aan voor het taalcoachproject via charlottesimons@welzijnvught