Ik wil meedoen en ontmoeten

Je wilt nieuwe contacten opdoen, omdat je eenzaam bent of om je netwerk te vergroten. Wil je iets leren over bijvoorbeeld het gebruik van jouw Ipad? Jouw kwaliteiten inzetten om andere mensen te helpen en/ of andere mensen te leren kennen? Wat is er zo al?

Het jongerenwerk zet stevig in op preventie, maar ook op recreatieve-, sportieve-, ontmoetings- en culturele activiteiten en meer betrokkenheid van jongeren bij de Vughtse samenleving. Activiteiten zoals Dag voor de Jonge Mantelzorger, voetbaltoernooi, meidendagen. Geef je op om mee te doen aan de activiteit of wil je het mee organiseren?

Rode Rik2.0″en “de Huiskamer”

Rode Rik2.0 huis van de wijk in de Baarzen zet maandelijks haar deuren open met een gevarieerd activiteitenprogramma. Met voor ieder wat wils. Zoals bijvoorbeeld: creatieve activiteiten, bingo, kaarten, voorlichtingsbijeenkomsten over thema’s als gezondheid en veiligheid. Veel is mogelijk. En voor jong en oud. Helpen bij de activiteiten kan natuurlijk ook.

‘De Huiskamer’
Vorig jaar heeft ook ‘De Huiskamer’ haar deuren geopend. In het voormalige pand van Chopin de Marktveldpassage zat ‘De Huiskamer’. Gerund door vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom om een kopje thee, koffie te komen drinken, een praatje te maken of de krant te lezen. ‘De Huiskamer’ is geopend dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur.

Vanaf september 2021 vind de ‘huiskamer’ plaats bij Theater De Speeldoos.

 

Sommige wijken van Vught hebben vrijwillige wijk- en dorpsondersteuners waar leuke ideeën uit voortkomen. In september doen veel wijken aan de burendag. Elke wijk doet dit op zijn eigen manier. Zo worden ook opfleurdagen georganiseerd. Voor ondersteuning hierbij kun je contact opnemen met Welzijn Vught.