Bijeenkomst vergroot Begrip en Samenwerking

De recente bijeenkomst, georganiseerd door Welzijn Vught, was een waar succes, zo blijkt uit de enthousiaste reacties van de deelnemers. Gevraagd naar hun ervaringen, uitten zij unaniem hun tevredenheid en waardering voor het evenement.

"Leerzaam, gezellig, lekker," zo omschreven deelnemers de bijeenkomst, waarbij de combinatie van informeel netwerken en het delen van een heerlijke maaltijd duidelijk in de smaak viel. De aanwezigheid van een uitstekende presentator en gespreksleider, Achraf, werd specifiek geprezen voor zijn actieve, humoristische en duidelijke bijdrage.

Wat de bijeenkomst echt top maakte, volgens de deelnemers, was de combinatie van elementen. "Eten, de sfeer!" klonk het in koor, terwijl anderen benadrukten dat ondanks de bekende aspecten van cultuursensitief werken, zij toch nieuwe inzichten kregen in culturele verschillen. Het idee dat altijd het gesprek aangegaan kan worden, werd als een waardevolle boodschap ervaren.

De inhoudelijke cultuursensitieve training werd eveneens gewaardeerd, met een programma dat interactief was en voldoende ruimte bood voor vragen en discussie. Belangrijke thema's zoals waarden, normen, stereotyperingen en vooroordelen werden aangesneden, waardoor deelnemers nieuwe handvatten kregen om hun werk nog waardevoller te maken.

Met deze geslaagde bijeenkomst heeft Welzijn Vught opnieuw bewezen een waardevolle bijdrage te leveren aan het vergroten van begrip en samenwerking binnen de gemeenschap.

Cult Sens 4