Bijzondere opening Geheugencafé Vught op 16 januari

Omdat menselijk contact van belang is voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers is het Geheugencafé Vught opgericht. Het wil een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die betrokken is bij mensen met dementie. Zij kunnen er terecht voor informatie, vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Vergeetachtigheid en dementie zijn bekende begrippen. Wanneer spreken we van vergeetachtigheid en wanneer van dementie? Wat betekent het krijgen van de diagnose dementie voor de patiënt en zijn naaste omgeving?

Dat wordt pijnlijk duidelijk in de toneelvoorstelling van Jan Rauh en Helma Giebels. De vrouw krijgt de diagnose dementie en de man wordt mantelzorger. Een onomkeerbaar proces van vallen en opstaan begint.

Het Geheugencafé Vught wordt éénmaal per maand gehouden met een thema, beurtelings in DePetrus, Huize Elisabeth en Wzc Theresia.

Winkelpersoneel, apothekers- en artsassistenten en anderen die vanuit hun beroep regelmatig in aanraking komen met mensen met geheugenproblemen zijn ook van harte welkom.

De toegang is gratis. In verband met een beperkt aantal plaatsen wel graag vooraf aanmelden via geheugencafevught@gmail.com.