Vrijwillige wijk- en dorpsondersteuners: Het Bingo-team!

Wist je dat er 12 vrijwillige dorps- en wijkondersteuners zijn? Zij worden ondersteund door Welzijn Vught. Iedere dorps- of wijkondersteuner vervult de rol op een andere manier passend bij zijn of haar wensen en mogelijkheden én wat het beste aansluit bij de behoeften van de buurt. De gemeenschappelijke deler? Iedereen zit vol enthousiasme om zich in te zetten voor zijn of haar buurt, vervult een signalerende rol, denkt opbouwend mee en is laagdrempelig aan te spreken voor buren én organisaties in de buurt. Het leidt tot successen in jouw buurt, denk aan gezellige activiteiten, het delen van zorgen, het oppakken van gezamenlijke knelpunten en vele andere initiatieven.

De Buurtbingo’s
Toen corona plots ons land binnendrong merkten we ook bij Welzijn Vught dat juist datgene dat wij zo ontzettend stimuleren niet meer zo vanzelfsprekend was: elkaar ontmoeten. Veel activiteiten werden afgelast en veel mensen kwamen binnen te zitten. De vrijwillige wijkondersteuners bedachten een plan; buiten buurtbingo’s organiseren. Op veilige afstand en toch samen! Wat was dit welkom en wat een groot succes! Dat smaakte naar meer. Het is een jaarlijks terugkerende activiteit geworden. In meerdere buurten wordt het georganiseerd, soms doen er 25 mensen mee en soms wel 100. Het is een gezellige activiteit en wij zien ook contacten ontstaan waarbij buren elkaar leren kennen.

De buurtbingo’s worden ook georganiseerd in buurten waar bewoners wat minder te besteden hebben. ‘Het is zo fijn om te zien dat mensen ook echt blij zijn als ze een prijsje winnen. Dit extraatje kunnen ze goed gebruiken’, aldus het bingoteam. Met iedere keer een mooie bijdrage van sponsoren en het Oog voor elkaar fonds van Charlotte van Beuningen stichting.

Gelukkig zijn de strenge coronamaatregelen achter de rug en kan er inmiddels weer veel. Het bingoteam gaat, zolang de buurten enthousiast zijn, door met de buurtbingo’s. Nog steeds lekker buiten en met de mogelijke afstand die voor eenieder goed voelt. Aan enthousiasme ontbreekt het niet bij het Bingoteam. Wel zien ook zij dat alles steeds duurder wordt. Des te liever willen ze het bewoners mogelijk maken een leuk prijsje te winnen. Des te moeilijker is het om de financiën voor de prijzen en gesponsorde prijzen bij elkaar te sprokkelen.

Oproepje:
Het goede nieuws? Jij kunt helpen! Denk duurzaam en kijk eens rond in je huis of bedrijf. Is er iets dat je kunt missen en waarmee je een ander blij kunt maken? Iets dat zo goed als nieuw is, maar voor jou overbodig geworden? Iets dat mooi staat op de prijzentafel, als troostprijs of zelfs als hoofdprijs, van alles is welkom! Schenk het aan het Bingoteam en zij zorgen dat het goed terecht komt. Neem contact op met Welzijn Vught waar je dit af kunt geven, info@welzijnvught.nl.

Ook interesse om in jouw buurt vrijwillige wijk- of dorpsondersteuner worden? Neem dan contact op met Julia Dabekaussen via 06-211 016 98 of juliadabekaussen@welzijnvught.nl.