Dorpspunt in Helvoirt geopend

Op dinsdag 7 december, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, heeft het HelvoirThuis van wethouder Potters het predicaat Dorpspunt gekregen.

Door het overhandigen van het Dorpspunt-logo aan zakelijk leider Jan van den Boer mag het HelvoirThuis zich officieel een Dorpspunt noemen.

Dorpspunt HelvoirThuis is een plek voor en door bewoners. Iedereen is hier welkom voor ontmoeting, een praatje, een krant, voor informatie, om vrijwilligerswerk te doen, om mee te denken en te doen. Het is een plek waar ideeën kunnen ontstaan. Er worden regelmatig sociale, culturele en educatieve activiteiten en evenementen georganiseerd. Het HelvoirThuis is de thuisbasis van diverse verenigingen (o.a. sport, muziek, dans, vereniging 55+). Ook is hier het Toeristisch Informatiepunt gevestigd. Daarnaast biedt het HelvoirThuis vanaf januari 2022 ruimte aan een aantal maatschappelijke organisaties en initiatieven.

Welzijn Vught ondersteunt de Dorps- en Wijkpunten in gemeente Vught. Het HelvoirThuis is het 8e Dorps- en Wijkpunt in de gemeente Vught. De andere Wijkpunten zijn De Rode Rik, Woonzorgcentrum Theresia, Huize Elisabeth, Visio De Vlasborch, Vughtse Sportclub Prins Hendrik, DePetrus en TV Woburn.