Geheugenfair op Wereld Alzheimerdag in de Speeldoos op donderdag 21 september 2023

Donderdag 21 september organiseert het Dementie Netwerk in Vught een Geheugen Fair in de Speeldoos tussen 12.00 en 14.30 uur. Gratis toegankelijk voor iedereen die te maken heeft met dementie. Als professional en als inwoner van Vught, Cromvoirt of Helvoirt.

Voor iedereen koffie/ thee en een broodje.

Programma

12.00 uur Welkom door Wethouder Toine van de Ven, met een broodje en koffie en thee

12.15 uur – 14.30 uur Informatiemarkt

Inmiddels hebben 15 organisaties zich aangemeld om u te laten zien en horen wat zij doen voor en met mensen met dementie en hun mantelzorgers in gemeente Vught

12.30 – 13.15 uur Dementie Stellingen Spel

Marianne en Yvonne nodigen u uit om met elkaar in gesprek te gaan over dementie en een dementievriendelijk Vught. U kunt uw kennis over dementie vergroten en uw mening laten horen over wat er nog nodig is voor een dementievriendelijk Vught. Natuurlijk zijn wij ook benieuwd wat u bij wilt dragen daaraan!

13.30 uur Workshop Switch2move

Meta de Zeeuw laat u ervaren wat Switch2move is. Deze beweegactiviteit gaat ook in Vught van start. En is vooral bijzonder toegankelijk voor mensen met dementie.

Dementie Netwerk Vught

Het Dementienetwerk Vught staat voor een Dementievriendelijke Gemeenschap in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Voorop staat daarbij de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Mensen wonen steeds langer thuis en graag zo gewoon als mogelijk. Dat kan alleen als wij allen dat samen mogelijk maken. Als buurtbewoner, vriendin, winkelier, (sport)vereniging, woningbouwcorporatie, zorgorganisatie, etc.

In het Dementienetwerk Vught werken al vele organisaties samen om het zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij te stimuleren.

Participanten van het Dementienetwerk Vught zijn: 
Ouderen samen, Vivent, Zorgorganisatie Vughterstede, Wegwijs+/ gemeente, BSV (KBO), ABZ, de Bibliotheek (Huis73), Welzijn Vught, Zorgcentrum de Vlasborch, Alzheimer Nederland, MOVE Vught, GGD Hart voor Brabant