Informatie hulpfonds/ energiecoach

Het Hulpfonds
Het hulpfonds is een fonds waaruit mensen een financiële bijdrage kunnen ontvangen als zij door de energiecrisis in de (financiële) problemen zijn gekomen. Geen dossier opbouw, geen grote inkomenstoets, maar wel een goed gesprek om samen tot oplossingen te komen. Iedereen die aanspraak wil maken op het fonds krijgt een persoonlijk gesprek.

Het hulpfonds is er voor huishoudens die bijvoorbeeld een te hoog voorschot moeten betalen, waardoor andere rekeningen in de knel komen. Het kan ook zo zijn dat je al betalingsproblemen hebt door de hoge energierekening, ook dan kan je een aanvraag doen.

Het is heel simpel. Je stuurt een mailt, belt ons of komt een keer langs. Dan maken we een afspraak voor een aanvraaggesprek. In dat gesprek kijken we samen naar de mogelijkheden, want naast het hulpfonds zijn er nog meer regelingen die ondersteuning kunnen bieden. We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 10:00 en 16:00 uur en dinsdag tot 19:00 uur. Telefoon 06 – 53614328. Adres: Moleneindstraat 1 Vught. Of e-mailen naar: bestaanszekerheidvught@gmail.com.

Het fonds is een initiatief van het Kernteam Bestaanszekerheid. Een team dat samen werkt in de strijd tegen bestaansonzekerheid en tegen de gevolgen van (te) weinig geld hebben.

Energiecoach
Wat doen energiecoaches?

  • Geven tips om energie te besparen
  • Geven inzicht in het energieverbruik
  • Installeren kleine maatregelen (tochtstrips, brievenbusborstels, etc.)

Hoe gaan ze te werk?
In totaal komt een energiecoach voor 3-4 gesprekken bij de mensen thuis:

  • Kennismaking, inventarisatie maatregelen en aansluiten verbruiksmanager
  • Na 2 weken worden (met de bewoner) inzichten op gedaan over het verbruik, hier adviezen over gegeven en kleine maatregelen geïnstalleerd.
  • Ongeveer 6 weken na het 2e gesprek volgt een afrondend gesprek met de laatste tips en aanscherpingen en wordt de verbruiksmanager weer ingenomen.

Aanmelden voor een afspraak met een energiecoach kan via: besparen@vet-vught.nl (er volgt dan een telefonische intake)