JAZA Vught gelanceerd!

Op 10 september is JAZA Vught gelanceerd, een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren in Vught. Tijdens de feestelijke lancering namen jongeren de medewerkers van de betrokken organisaties mee op wijksafari met fatbikes. Tijdens de tocht maakten ze diverse stops voor activiteiten.

 

Een van die activiteiten was het spuiten van graffiti, terwijl beleidsmedewerkers met de jongeren meegingen naar de supermarkt om producten te kopen die populair zijn onder de jeugd. Hiermee wil JAZA laten zien dat ze toegankelijk zijn en bereid zijn de jongeren beter te begrijpen. “Op een gegeven moment stond een beleidsmedewerker met een blikje energiedrank in de hand,” vertelt Pepijn Giesbers, jongerenwerker bij Welzijn Vught.

 

Samenwerkingsorgaan
JAZA is opgericht door verschillende organisaties, waaronder Jongerenwerk van Welzijn Vught, Jeugd- en jongerencentrum Elzenburg, Plaza Cultura en MOVE Vught. Samen streven zij ernaar herkenbaar en laagdrempelig te zijn voor de jongeren.

JAZA zet zich in voor de gezondheid, het welzijn, de schoolprestaties, sport en talentontwikkeling van jongeren. Dit doen ze vanuit het jongerencentrum Elzenburg, waar jongeren niet alleen terechtkunnen met vragen, maar ook om huiswerk te maken, te spelen of gewoon te ontspannen. “Alles mag, maar niets moet,” aldus Giesbers. JAZA hoopt dat het centrum een toegankelijke plek wordt voor jongeren van 10 tot en met 25 jaar.

 

Voor meer informatie kun je terecht bij Pepijn Giesbers, Jongerenwerk Welzijn Vught, pepijngiesbers@welzijnvught.nl

Filmpje lancering