Samen Wandelen

‘Niet twee maar wel vier vliegen in één klap …’.

 Een mooi klein initiatief is gestart. Onder het motto: “Samen Wandelen- Samen Nederlands Leren,” wandelt sinds maart een groep nieuwe Vughtenaren samen met een groep enthousiaste vrijwilligers op maandagavond door ons mooie Vught. Elke keer een nieuwe wandeling, elke keer nieuwe verhalen en fijn om elkaar weer te ontmoeten.  De wandelingen gaan door verschillende delen van Vught. Soms wordt er ook een gast uitgenodigd die bijvoorbeeld over Park Voorburg vertelt, of de natuur in de Kwebben. De avond wordt altijd afgesloten met koffie en thee: in de Vughtste horeca (die open is op maandag) of gewoon met een kleedje op een picknickbank. Iedereen is welkom en iedereen hoort erbij.

Ervaring Betȕl en Hikmet

Als we Betȕl en Hikmet (2 deelnemers) vragen waarom ze elke maandagavond meewandelen vertelt Betul: “Het zijn 3 of misschien wel 4 dingen waarom ik meewandel: Ik leer veel en we oefenen Nederlands samen op allerlei manieren. Ik kom op plekken waar ik nog nooit geweest ben. Het is gezellig samen. Ik heb het gevoel dat ik door de groep nu echt een netwerk heb in Vught en dat doet mij goed. Ik ben blij met de nieuwe contacten.” Hikmet voegt daaraan toe: “Het is ook fijn om samen buiten te bewegen. Als we praten wandelen we toch een heel eind. Ik heb dat nodig voor mijn gezondheid.”

Ervaring Carla, Marjon en Annemarie

Ook de vrijwilligers die meewandelen, genieten zichtbaar. Carla: Ik leer als Vughtenaar ook weer elke keer nieuwe dingen of kom op een plek waar ik nog niet vaak ben geweest.”  Ook de initiatiefnemers, Marjon en Annemarie : “Wij leren veel van de groep en in iedere wijk ontdekken ook wij nieuwe dingen en verhalen. Het is geweldig om te zien hoe het Nederlands vooruit is gegaan de afgelopen maanden bij de deelnemers. Wij zijn erg blij dat er een groep fijne Nederlandse taalmaatjes ons helpen, anders hadden wij nooit de aandacht goed kunnen verdelen. We lopen altijd met een vrije goede balans qua Nederlandse Vughtenaren en nieuwkomers. De wandelaars voelen zich onderling helemaal bij elkaar op het gemak en daardoor wordt er veel gedeeld; soms zelfs hele levensverhalen uitgewisseld. Nieuwe mensen leren kennen, andere culturen, buurten, leefgewoonten,  … een verrijking voor ons allemaal.”

Aanmelden

Mocht je mee willen wandelen? Meld je dan aan bij Welzijn Vught – Charlotte Simons – charlottesimons@welzijnvught.nl of bel 06-15080082