Taalcoachproject

Op 5 september vond een ontmoeting plaats met alle taalcoaches. De ontmoeting stond in het teken van elkaar leren kennen en de behoeftes van de taalcoaches en het taalmaatje ophalen.

In het taalcoachproject wordt een vrijwilliger uit Vught gekoppeld aan een taalmaatje (statushouder) om de taalvaardigheid te vergroten. Deze ondersteuning richt zich náást de reguliere onderwijsroute ook op het omgevingsbewust worden van de nieuwe woonomgeving en nieuwe personen.

Tijdens de ontmoetingsavond was er veel ruimte voor veel gezelligheid, onder het genot van een gebakje, hebben we ervaringen uitgewisseld. Nadieh had een presentatie voorbereid met verschillende onderwerpen van het taalcoachproject. Zo werden er een aantal noemenswaardige cijfers benoemd; het aantal van het taalcoachproject bestaat op dit moment uit 19 taalcoaches, hiervan bestaat er 14 individuele koppelingen en 4 koppelingen van 2 of meer personen. Ook hebben we op een interactieve wijze de behoefte van de taalcoaches opgehaald. Hieruit kwamen een aantal goede signalen. Deze signalen worden opgepakt door Nadieh en stagiaire Nienke.

Het was mooi om te horen hoe de verschillende taalcoaches elkaar waardevolle tips geven en samen de meerwaarde ervaren van het taalcoach zijn.

Wilt u ook vrijwilliger worden van het taalcoach project? We zijn altijd opzoek naar nieuwe taalcoaches, mail of bel naar nadiehvandiest@farent.nl 06-51 86 66 20.