Wat je altijd al hebt willen weten

Financieel Veilig organiseert
‘Wat je altijd al hebt willen weten’

Dinsdag 16 april 19.00 – 21.00 uur
Elzenburg, Lidwinastraat 12c in Vught

Een bijeenkomst voor iedereen die mogelijk wel eens hulp nodig heeft bij financiën. Voor degene met een beperking of zorgen waardoor er weinig aandacht is om de financiën goed te regelen. Het kan zijn dat er omstandigheden zijn waardoor er veel geregeld moet worden wat erg ingewikkeld is, zoals een scheiding of overlijden van een naaste.

Dan kan het zijn dat je gewezen wordt op bewindvoering of mentorschap. Maar wat kun je daarvan verwachten? Wat kunnen zij voor je betekenen?

En wat doet eigenlijk een notaris of advocaat als je daarmee te maken krijgt? En wanneer kom je bij de gemeente terecht?

Hoe kun jij jouw financiën zo goed mogelijk regelen? Wie kan jou daarbij helpen als je het niet alleen kan? En wat als je financiële problemen hebt? Wanneer vraag je hulp en wie kan jou helpen?

Allemaal vragen waarop je deze bijeenkomst antwoord krijgt.

Workshops
We organiseren 3 verschillende workshops

  • Workshop 1: bewindvoering/mentor/curator: Wat doen ze, wat zijn de verschillen, wat mag je verwachten? Ingrid Brekelmans van Leijssen bewindvoering komt samen met Linde uitleg geven.
  • Workshop 2: advocaat/notaris/rechter. Wie doet wat, bij wie moet je zijn voor welke vragen? Petry Schapendonk van Hoffspoor Notarissen en een medewerker van het Juridisch loket geven uitleg.
  • Workshop 3: de gemeente. Gerdien van den Ende en Floor Witlox vertellen over de bijstand, financiële regelingen en schuldhulpverlening.

Je kunt je bij binnenkomst aanmelden voor 2 workshops

Persoonlijke vragen:
Na afloop van de workshops blijven degenen die workshops hebben gegeven elk zitten achter een tafeltje voor persoonlijke vragen. Ook gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten.

Twee rondes workshops, met daartussen in een pauze. Er zijn drie workshops, alle bezoekers kunnen daar twee van volgen.

Het programma:

  • 18.30 uur inloop
  • 19.00 uur ronde 1 workshops
  • 19.45 uur ronde 2 workshops
  • 20.30 uur gelegenheid voor vragen

Organisatie:
De avond wordt georganiseerd door de Werkgroep Financieel Veilig in samenwerking met de ervaringsdeskundigen van Cello.

In de Werkgroep Financieel Veilig werken Huis73, gemeente Vught, Ouderen Samen en Welzijn Vught samen aan voorlichting over veilig omgaan met je financiën.

Informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij Welzijn Vught, email  info@welzijnvught.nl of telefonisch 073-6565350 en vraag naar Yvonne Kolmans

Meld je aan, klik hier