Workshop Stressles(s)

Minder stress en meer energie! Wie wil dat nu niet?

Tijdens de 2e DO bijeenkomst op 1 oktober jl. gaf Claudia van den Heuvel van Life Change Coaching een interessante workshop over stress en wat stress met je kan doen. Maar vooral wat is stress, hoe herken je het en wat kun je doen om stress te verminderen of te vermijden?

Claudia ging dieper in op zaken als wat is stress? Wat zijn oorzaken van stress? Wat zijn stress signalen? Wat zijn de gevolgen van stress? Daarnaast ging Claudia ook dieper in op zaken als energie, wat zijn energiegevers en energienemers? Het was een interactieve workshop. Ieder moest voor zichzelf opschrijven wat bij hem/haar stress veroorzaakt en welke signalen hij/zij herkent.

Aan het begin en eind van de workshop schreef ieder voor zich op hoeveel energie hij of zij had. En deden we een korte ademhalingsoefening in het begin en aan het einde een bodyscan. Deze laatste oefening is een ontspanningsoefening. Je sluit je ogen en gaat heel bewust met je gedachten langs je hele lichaam van je tenen tot aan je kruin. Zo kun je heerlijk tot rust komen. Deze oefening kun je in de ochtend doen voordat je opstaat of in de avond voor het slapen.

Herken jij stress bij jezelf en weet je niet wat je eraan moet doen om deze stress te verminderen of te vermijden? Of wil je meer weten over deze materie? Ga dan naar de website van Claudia van den Heuvel en neem contact met haar op.

Wil jij ook een keer een DO bijeenkomst bijwonen? Mail naar info@welzijnvught.nl of bel naar 073-6565350.