Jongerenactiviteiten

Het jongerenwerk zet stevig in op preventie, maar ook op recreatieve-, sportieve-, ontmoetings- en culturele activiteiten en meer betrokkenheid van jongeren bij de Vughtse samenleving. 

Activiteiten zoals Club8, Dag voor de Jonge Mantelzorger, voetbaltoernooi, meidendagen. Wij organiseren ook voorlichtingsactiviteiten voor jongeren bijv. seksualiteit, groepsdruk, pesten, omgaan met geld, drugs- en alcoholgebruik.  Er worden weerbaarheidstrainingen georganiseerd, etc. Het jongerenwerk werkt intensief met Maurick College, basisscholen, Juvans, politie, Novadic-Kentron, GGD, gemeente en evt. andere jeugd- en jongerenorganisaties. Wil je andere jongeren ontmoeten? Wil je ook iets doen voor de jongeren in Vught? Heb je een probleem en kun je nergens terecht, neem dan contact op met het jongerenwerk Vught.

Lees hier meer over de activiteiten:

Meidenmiddagen
De meidenmiddagen zijn elke vrijdag van 15.30 – 17.00 uur in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg. Deze meidenmiddagen bedoeld voor meiden van 10 tot 15 jaar,  worden georganiseerd door vrijwilligers onder begeleiding van de jongerenwerkster (Karin Sprik). De meidenactiviteiten worden bedacht met de meiden samen, zodat er zoveel mogelijk aangesloten wordt bij de interesses en de leefwereld van de doelgroep. Naast de leuke activiteiten staan ontmoeting en contact leggen centraal en gaan we ook in op serieuze onderwerpen waar meiden mee bezig zijn zoals hun zelfbeeld. Op de flyer staan de actuele activiteiten.

Club8: een inloop met inhoud
club8 is een vrije inloop in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staan. Elke dinsdag van 15.30 – 17.30 uur kunnen jongeren uit groep 7, 8 en de brugklassers binnen komen lopen een mee doen met diverse activiteiten. Er is een knutsel-, klets-, sport- en een spelletjeshoek. Een groep actieve vrijwilligers en de jongerenwerkers van Welzijn Vught zijn aanwezig om de jongeren zich thuis te laten voelen maar staan ook voor hen klaar als ze ergens mee zitten.  Zie flyer Club8.

Escape the Closet
Ontmoeten en jezelf zijn dat staat centraal bij Escape the Closet. 1 x per maand leuke en gezellige activiteiten doen met andere LHBTérs in Jeugd- en JOngerencentrum Elzenburg. Zondag 4 maart van 16.0 – 19.00 uur is de eerste keer, we maken kennis met elkaar, gaan samen eten maken en bedenken wat we de volgende maand gaan doen. Wil je er ook bij zijn? Laat het even weten in een persoonlijk bericht op facebook of twitter <Escape the Closet> of door een berichtje te sturen naar Karin Sprik 06-21459756. Flyer Escape the Closet.