Jongerenactiviteiten

Het jongerenwerk zet stevig in op preventie, maar ook op recreatieve-, sportieve-, ontmoetings- en culturele activiteiten en meer betrokkenheid van jongeren bij de Vughtse samenleving. 

Activiteiten zoals Dag voor de Jonge Mantelzorger, Escape the Closet, voetbaltoernooi. Op dit moment zijn we ook bezig met het opzetten van lotgenotengroep voor jonge mantelzorgers. Wij organiseren voorlichtingsactiviteiten voor jongeren bijv. seksualiteit, groepsdruk, pesten, omgaan met geld, drugs- en alcoholgebruik.  Er worden weerbaarheidstrainingen georganiseerd, etc. Het jongerenwerk werkt intensief met Maurick College, basisscholen, Juvans, politie, Novadic-Kentron, GGD, gemeente en evt. andere jeugd- en jongerenorganisaties. Wil je andere jongeren ontmoeten? Wil je ook iets doen voor de jongeren in Vught? Heb je een probleem en kun je nergens terecht, neem dan contact op met het jongerenwerk Vught.

Lees hier meer over de activiteiten:

Escape the Closet (ETC)
Ontmoeten en jezelf zijn dat staat centraal bij Escape the Closet. Iedere 2e zondag van de maand van 16.00 tot 19.00 uur kun je leuke en gezellige activiteiten doen met andere LHBTérs in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg en we eten dan ook samen. ETC is voor jongeren van 12 t/m 19 jaar. Wil je er ook bij zijn? Je kunt je aanmelden via de app op nummer 06-15356331.

Jonge Mantelzorgers (JMZ) avonden
Wanneer jongeren thuis zorgen voor of extra zorg hebben over iemand in het gezin die langdurig ziek is, gehandicapt, verslaafd of depressief is dan zijn deze jongeren jonge mantelzorgers. 1x per maand is er een avond speciaal voor deze jongeren van 10 t/m 18 jaar. We gaan vooral leuke dingen doen zoals samen spelletjes doen of taarten bakken maar er is ook ruimte om samen te praten. Nieuwe bijeenkomsten worden gepland.

Dag van de jonge mantelzorger
Deze dag wordt gehouden op zaterdag 1 december van 18.30 uur tot 21.00 uur in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, Brabantlaan 1 te Vught. Je kunt je aanmelden via info@welzijnvught.nl of bellen naar 073-6565350.

Weerbaarheidstraining
De weerbaarheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor jongeren van 10 t/m 16 jaar die sterker in hun schoenen willen staan, meer zelfvertrouwen willen hebben of bijvoorbeeld vaak lichamelijke onrust of spanningen (stress) ervaren. Welzijn Vught geeft samen met Psychomotor de weerbaarheids-trainingen. Bij de trainingen gaan we vooral fysiek aan de gang, zo’n 80% van de tijd. We gaan boksen en je leert daarnaast sterker staan, focussen en omgaan met moeilijke situaties. Kijk op de flyer weerbaarheidstraining najaar 2018 voor de actuele data.