Jongerenactiviteiten

Het jongerenwerk zet stevig in op preventie, maar ook op recreatieve-, sportieve-, ontmoetings- en culturele activiteiten en meer betrokkenheid van jongeren bij de Vughtse samenleving. 

Wij organiseren voorlichtingsactiviteiten voor jongeren bijv. seksualiteit, groepsdruk, pesten, omgaan met geld, drugs- en alcoholgebruik.  Er worden weerbaarheidstrainingen georganiseerd, etc. Het jongerenwerk werkt intensief met Maurick College, basisscholen, Juvans, politie, Novadic-Kentron, GGD, gemeente en evt. andere jeugd- en jongerenorganisaties. Wil je andere jongeren ontmoeten? Wil je ook iets doen voor de jongeren in Vught? Heb je een probleem en kun je nergens terecht, neem dan contact op met het jongerenwerk Vught.

Meidenmanifest
Meidenmanifest d.d. 24 april van 12.15 tot 18.00 uur in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg, meer informatie zie kopje nieuws daar staat ook hoe je je voor het meidenmanifest kunt aanmelden.

Weerbaarheidstraining
De weerbaarheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor jongeren van 14 jaar t/m 18 jaar die sterker in hun schoenen willen staan, meer zelfvertrouwen willen hebben of bijvoorbeeld vaak lichamelijke onrust of spanningen (stress) ervaren. Welzijn Vught geeft samen met Psychomotor de weerbaarheidstrainingen. Bij de trainingen gaan we vooral fysiek aan de gang, zo’n 80% van de tijd. We gaan boksen en je leert daarnaast sterker staan, focussen en omgaan met moeilijke situaties. De training gaat van start op 10 mei. 8 lessen op de vrijdagen van 16.00 tot 17.30 uur. Interesse neem contact op met Angelique Vullings op 06-27874795.

Jonge Mantelzorgers
Jonge mantelzorger zijn is niet altijd makkelijk! Dat weet jij …… maar dat weet niet lang iedereen. Soms zoek je misschien wel eens naar erkenning, iemand die naar je luistert, of naar dat momentje dat je er even lekker op uit kan gaan! Even weg van alle zorgen.

Meer informatie zie kopje Mantelzorg: