Jongerenactiviteiten

Het jongerenwerk zet stevig in op preventie, maar ook op recreatieve-, sportieve-, ontmoetings- en culturele activiteiten en meer betrokkenheid van jongeren bij de Vughtse samenleving. 

Wij organiseren voorlichtingsactiviteiten voor jongeren bijv. seksualiteit, groepsdruk, pesten, omgaan met geld, drugs- en alcoholgebruik.  Er worden weerbaarheidstrainingen georganiseerd, etc. Het jongerenwerk werkt intensief met Maurick College, basisscholen, Juvans, politie, Novadic-Kentron, GGD, gemeente en evt. andere jeugd- en jongerenorganisaties. Wil je andere jongeren ontmoeten? Wil je ook iets doen voor de jongeren in Vught? Heb je een probleem en kun je nergens terecht, neem dan contact op met het jongerenwerk Vught.

Vught presents this Summer:  SUMMERTHRILL voor jongeren!!
Uitdagende en spannende activiteiten voor waaghalzen, lefgozers en creatievelingen!

Ben jij deze zomervakantie gewoon thuis? Check dan eens onze agenda en misschien durf en wil je wel aan onze summerthrill challenges meedoen!! WE DARE YOU!

Wat je kan gaan doen?
We knallen de zomervakantie in met een LASERGAMEADVENTURE om vervolgens in de wereld van de onverklaarbare illusies te stappen met twee Mindf*ck workshops – VIDEOILLUSION & STREETMAGIC. Gaan we daar vervolgens weer aan ontsnappen in de ESCAPEROOM en komt Escaperoomcreator Danny je eigen ‘room’ leren maken. En nadat we dan eindelijk ‘vrij’ zijn gaan we even alle energie eruit knallen tijdens een clinic FREERUNNING. Uiteraard serveren we het hele aanbod in een sausje van kleuren en verf tijdens een workshop SCHMINKEN. Wij zijn er klaar voor… jij ook?

Zie programma voor data en tijden:

 

 

Weerbaarheidstraining
De weerbaarheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor jongeren van 14 jaar t/m 18 jaar die sterker in hun schoenen willen staan, meer zelfvertrouwen willen hebben of bijvoorbeeld vaak lichamelijke onrust of spanningen (stress) ervaren. Welzijn Vught geeft samen met Psychomotor de weerbaarheidstrainingen. Bij de trainingen gaan we vooral fysiek aan de gang, zo’n 80% van de tijd. We gaan boksen en je leert daarnaast sterker staan, focussen en omgaan met moeilijke situaties. De training gaat van start op 10 mei. 8 lessen op de vrijdagen van 16.00 tot 17.30 uur. Interesse neem contact op met Angelique Vullings op 06-27874795.

Jonge Mantelzorgers
Jonge mantelzorger zijn is niet altijd makkelijk! Dat weet jij …… maar dat weet niet lang iedereen. Soms zoek je misschien wel eens naar erkenning, iemand die naar je luistert, of naar dat momentje dat je er even lekker op uit kan gaan! Even weg van alle zorgen.

Meer informatie zie kopje Mantelzorg: