Dementie

Dementienetwerk

Welzijn Vught organiseert het dementienetwerk in Vught met als doel dat er structurele inspanning geleverd wordt om het welbevinden van mensen met dementie en hun mantelzorgers te optimaliseren. Het netwerk bestaat uit de volgende organisaties: Ouderen Samen, Vivent, Vughterstede, Boswijk, Wegwijs+/ gemeente, BSV, ABZ, de Bibliotheek (Huis73), Welzijn Vught, de Vlasborch, Seniorenbus en Alzheimer Nederland.

Vier keer per jaar komt het dementienetwerk bij elkaar en heeft een programma met elkaar vastgesteld waarbij we een bijdrage leveren aan een dementievriendelijke gemeenschap in Vught. Het programma wordt vormgegeven vanuit verschillende werkgroepen.

Geheugenbibliotheek in dePetrus

Welzijn Vught organiseert samen met de Bibliotheek de geheugenbibliotheek. In dePetrus bevindt zich de Bibliotheek wat ook een collectie aan boeken en materialen over dementie heeft. Aanvullend op deze collectie zijn er op dinsdagmiddag vrijwilligers aanwezig die uitleg kunnen geven over de boeken en materialen. Zij zijn er ook voor een luisterend oor en voor vragen van iedereen die te maken heeft met dementie.

De geheugenwijzer als u te maken krijgt met dementie

Als u te maken krijgt met dementie komt er veel op u af. Mogelijk bent u op zoek naar informatie en is het lastig zoeken. In Vught hebben we vanuit het Dementienetwerk de geheugenwijzer ontwikkeld om u de weg te wijzen. Het wijst u de weg om de juiste informatie te kunnen vinden in Vught, Cromvoirt en Helvoirt.  En in de geheugenwijzer staan bruikbare tips voor het omgaan met uw naaste met dementie.

Wilt u een papieren versie? Deze kunt u gratis ontvangen bij de geheugenbibliotheek in dePetrus of het HelvoirtHuis.