Dementienetwerk Vught

Het Dementienetwerk Vught staat voor een Dementievriendelijke Gemeenschap in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. Voorop staat daarbij de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Mensen wonen steeds langer thuis en graag zo gewoon als mogelijk. Dat kan alleen al wij allen dat samen mogelijk maken. Als buurtbewoner, vriendin, winkelier, (sport)vereniging, woningbouwcorporatie, zorgorganisatie, etc.

In het Dementienetwerk Vught werken al vele organisaties samen om het zo lang mogelijk meedoen in de maatschappij te stimuleren.

Vier keer per jaar komt het dementienetwerk bij elkaar en heeft een programma met elkaar vastgesteld waarbij we een bijdrage leveren aan een dementievriendelijke gemeenschap in Vught. Het programma wordt vormgegeven vanuit verschillende werkgroepen.

Uitvoeringsprogramma Dementienetwerk 2024

Hieronder kunt u het uitvoeringsprogramma Dementienetwerk 2024 inzien.

Uitvoeringsprogramma Dementienetwerk 2024 Definitief

Uitvoeringsprogramma Dementienetwerk 2024 Definitief (pdf)
;
geheugenbibliotheek
Geheugenbibliotheek tafel

Geheugenbibliotheek

Welzijn Vught organiseert samen met de Bibliotheek de geheugenbibliotheek. In DePetrus bevindt zich de Bibliotheek wat ook een collectie aan boeken en materialen over dementie heeft. Aanvullend op deze collectie zijn er op dinsdagmiddag vrijwilligers aanwezig die uitleg kunnen geven over de boeken en materialen. Zij zijn er ook voor een luisterend oor en voor vragen van iedereen die te maken heeft met dementie.

Iedere dinsdag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn de vrijwilligers bij de geheugenbibliotheek te bezoeken in DePetrus. Bij binnenkomst links aan de leestafel.

Geheugenwijzer

De geheugenwijzer als je te maken krijgt met dementie

Als je te maken krijgt met dementie komt er veel op jou af. Mogelijk ben je op zoek naar informatie en is het lastig zoeken. In Vught hebben we vanuit het dementienetwerk de geheugenwijzer ontwikkeld om jou de weg te wijzen. Het wijst jou de weg om de juiste informatie te kunnen vinden in Vught, Cromvoirt en Helvoirt. En in de geheugenwijzer staan bruikbare tips voor het omgaan met jouw naaste met dementie.

Wil je een papieren versie? Deze kun je gratis ontvangen bij de geheugenbibliotheek in DePetrus.

Hieronder kun je de geheugenwijzer downloaden. Het bestaat uit twee delen.
Deel 1: Vaak gestelde vragen bij Dementie.
Deel 2: Communicatie Tips bij Dementie

Vaak gestelde vragen bij Dementie

Vaak gestelde vragen bij Dementie (pdf)

Communicatie Tips bij Dementie

Communicatie Tips bij Dementie (pdf)
;